Egzacerbacija hroničnih kardiovaskularnih i endokrinih stanja kao posljedica akutnih infekcija

Generalni sponzor

Sponzori

 

Aktivnosti članova AI BiH su se tijekom godina manifestirale organizacijom brojnih stručno-znanstvenih kongresa, simpozija i tečajeva, kao i drugih oblika edukacijskih aktivnosti u svrhu okupljanja srodnih znanstvenih disciplina kako bi svojim radom doprinijeli razvoju infektološke struke. Potreban je zajednički napor svih zdravstvenih radnika kao i naših partnera (farmaceutskih kuća) u organizaciji kontinuirane medicinske edukacije.

 

Cilj AI BiH jeste da u sinergiji sa Udruženjem doktora porodične/obiteljske medicine F BiH organizujemo online edukaciju za ljekare specijaliste infektologe, specijaliste interne medicine, ljekare porodične medicine kao i za ljekare ostalih specijalnosti. Ovim projektom želimo pokazati da smo voljni i želimo uložiti u svoje znanje, mišljenja naših zdravstvenih eksperata, uložiti se aktivnim učešćem sa postavljanjem dodatnih pitanja gdje bi aktivirali sudjelovanje svih učesnika edukacije te time zajedničkim djelovanjem doprinjeli ostvarenju što kvalitetnije kontinuirane medicinske edukacije.

 

Cilj edukacija jeste da uz tim stručnjaka ljekara kroz niz online susreta razmijenimo iskustva iz oblasti infektologije i interne medicine te podignemo svijest o prevenciji i terapijskim opcijama u liječenju hroničnih kardiovaskularnih oboljenja i niza komorbiditeta u situacijama akutnih infektivnih stanja.

Prijava bodova za obnovu licence je zatvorena.

HCV PROJEKTI

Projekat podržao

Infekcija hepatitis C virusom je vrlo važan javnozdravstveni problem u BiH, Europi i cijelom svijetu.

Cilj Svjetske zdravstvene organizacije je eradikacija infekcije hepatitis C virusom u svijetu do 2030. godine. Stoga su se i stručnjaci u BiH pridružili planu Svjetske zdravstvene organizacije za eradikaciju HCV infekcije što uključuje i edukaciju liječnika primarne zdravstvene zaštite.

 

Projekti Rano otkrivanje, upućivanje i liječenje pacijenata s kroničnim hepatitisom C u Bosni i Hercegovini i Mikroeliminacija hepatitisa C u bolesnika s terminalnim kroničnim zatajenjem bubrega se provode tijekom 2019. i 2020. godine na teritoriju Bosne i Hercegovine (BiH), a sastoji se od praktičnog i teorijskog dijela i obuhvaća tematske cjeline značajne za probir bolesnika s HCV infekcijom u svakodnevnom radu liječnika obiteljske medicine i drugih liječnika koji rade s ciljanim skupinama te mogućnosti dijagnosticiranja i liječenja HCV u BiH.

 

Ako trebate informaciju gdje se možete testirati na hepatitis C te dobiti pouzdane informacije o liječnju, javite se na mail: hcv.je.izljeciv@gmail.com.

Scroll to Top